Peuterspeelgroep – de kosten

terug naar overzicht →

We hebben genoeg peuters om te beginnen met onze peuterspeelgroep! Super! Eind maart gaan we van start. Er is nog plaats voor meer peuters op de woensdagochtend. Peuters vanaf 2 jaar zijn van harte welkom om bij ons te komen leren, ontdekken, samen spelen….

Van ouders krijg ik soms vragen over het verschil met de peuterspeelzaal. We kunnen er een heel aantal noemen, maar deze zijn ook op onze site en in het informatieboekje voor ouders te vinden. We willen het echt een andere vorm en andere inhoud geven dan de traditionele peuterspeelzaal. Wij werken o.a. met kleine groepen, ouderparticipatie en ervaringsgericht leren. Wij volgen de ontwikkeling en het tempo van het kind en sluiten aan bij de interesse.

De ene peuter is al voor de tweede verjaardag aan het samen spelen en samen leren toe. Bij de andere peuter komt dat wat later. Geen probleem! Je peuter kan op elke leeftijd tussen 2 en 4 jaar instromen. En ook niet onbelangrijk: jij moet er als moeder ook aan toe zijn! Voor moeders is het soms best even wennen dat het loslaten al zo vroeg begint….

In de zandbak

Maar waar ik het nu over wil hebben zijn de kosten. Wij krijgen geen subsidie van de gemeente. Nadeel daarvan is, dat de kosten voor de ouders daardoor hoger zijn. Daar tegenover heeft het als groot voordeel dat we ook niet met aanvullende eisen en veel minder met bemoeienis van de gemeente te maken hebben. Wij zijn vrij om zelf (bewuste!) keuzes te maken en het vorm te geven zoals wij denken dat het beste is voor de peuters, zo lang het binnen de Wet Kinderopvang past.

Dat sommige ouders tegen de kosten aanhikken, kan ik begrijpen. Gelukkig is het wel mogelijk om voor de kosten in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag. Je kunt een proefberekening maken op de site van de Belastingdienst. Vaak zal het best meevallen wat je terug krijgt van de kosten!

Maar de afweging is natuurlijk altijd voor de ouders zelf. Je wilt immers het beste voor je kind! Opvoeding en onderwijs zijn belangrijke zaken in het leven van je kind. Daar leg je de basis op weg naar zelfstandigheid. Ouders bepalen zelf wat ze het beste vinden voor hun kind. Zolang je maar bewust kiest!

Ben je er nog niet uit wat het beste is voor je peuter? Je mag altijd vrijblijvend informeren of op onze locatie komen kijken. Van harte welkom!

Peuterspeelgroep